KPK kurs i Västerås

Då har man varit på KPK-kurs i Västerås. KPK betyder Konsument Packat Kött. Jag trodde att jag skulle få lära mej lite om kött, vad man gör av vad osv. men så var inte fallet.

Jag och Linda åkte till Västerås på onsdagsförmiddagen och då hade vi jobbat 3 timmar, om man säger så här, så började inte dagen speciellt bra. Det började med att jag hade glömt min nessesär och då hade jag kommit halvvägs till Grums, så det var bara och vända och åka hem och sen köra som Nisse biltjuv tillbaka. 6 min över 7 stämplade jag in mej. Kände mej som en förvirrad liten blå hela förmiddagen, och ca 1 timme innan vi skulle åka så skulle jag mala upp köttfärs så dom hade under dagen och tror inte ni då att kvarn-helvetet krånglade, och det hade inte jag tid med men men det var bara att plocka isär skiten och göra ren den. Jag lovar att jag sa många fina ord....

Hur som haver så kom vi iväg, vi hade inte en aning om vart vi skulle i Västerås men vi hade ju GPS! Allt gick lysande och vi kom fram till hotellet och checkade in, våning 6 skulle vi bo på och jag som inte gillar att åka hiss. Men det gick bra i alla fall, när vi kom upp på rummet så hade vi en kanonfin utsikt över vattnet



Utsikten från vårt hotellrum

När vi hade installerat oss så gick vi och käkade lite mat och gick sen tillbaka till hotellet och drack kaffe. Sen var det bara att vänta på att kursen skulle börja, den började kl 16:00 och skulle hålla på till ca 22:00

Som tur var så skulle kursen vara i Konvux lokal som bara låg tvärs över gatan och när vi kom dit så såg vi nog verkligen ut som bönderna i stan men vi fick sällskap av yttligare en som skulle vara med, men till slut så hittade vi till rätt lokal.

Så vi började kursen med FIKA och sen hade vi ca 1 timmes genomgång innan vi skulle börja laga mat. Vi var indelade i 4 grupper och vi fick varsin produkt att tillaga. Sen när vi skulle äta så fick vi ett papper som vi skulle fylla i medans vi åt. Där fanns alla maträtter och vi skulle betygsätta dom från 1-5 om köttet var saftigt, mört osv. Om man säger så här, så ska grytbitar varken koka i 20, 40 eller 60 min. utan MYCKET längre. Så vi höll väl på till ca 21:15 och sen gick vi tillbaka till hotellet, där vi samlades hos en av deltagarna och drack lite grann. Men jag och Linda blev inte så lång livade utan vi gick upp och la oss. Å jävlar va kallt det va på rummet, så när jag gick och la mej så hade jag linne, morgonrock, täcke och filt över mej.


Utsikten på morgonen


Dagen där på så skulle vi samlas kl 08:45 för att åka ut till Hilton Food Group och kolla på hur dom packeterar Ica-köttet och det var nog det med intressantaste på hela kursen, och innan vi fick gå in i produktionslokalen fick vi dom här snygga kläderna...


Är vi inte snygga så säj ;)

Som tur var så hade jag på mej min jacka under alltihop, för där inne var det inte varmt 2-4 grader så man kände sig som en isbit när vi kom där ifrån. Och efter lunch så åkte vi in till Västerås och Ica-kontoret och fortsatte kursen där.

Och sen när vi skulle åka därifrån och hem, så fick inte GPSn någon kontakt men Linda fixade det galant ändå, så vi var hemma i Grums runt 19 tiden och gissa om det var skönt att få lägga sig i sin egen säng med tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0