Trött bulle

Vi måste ha en av världens tröttaste bulle eller så bara gillar han att ligga i sängen och grisa. Just nu ligger han och har husses rumpa som kudde eller rättare sagt hakstöd! Det bästa han vet är att ligga så nära det går, helst på en när man sover. Favortistilen är nog att först ligga på sidan mellan mej och Jonny, för att sen hålla på att knuffa oss ur sängen, för att ligga på rygg.











Kommer jag att somna?

Har precis gått och lagt mej för kvällen, ska bli intressant att se om jag somnar. Jonny har åkt till Åland med sina ex arbetskompisar och jag sover alltid dåligt när han inte är hemma. Som tur är så är det ju bara en natt men ändå. Det var samma sak när han jobbade natt, första natten sov jag skitdåligt. Somnade jag så vaknade jag efter någon timme och så höll det på hela natten. Men han kanske ringer framåt natten, man vet aldrig.

Idag har jag varit ledig och det känns som jag bara suttit i en bil och kört hela dagen. Först så körde jag ner Jonny till Grums, sen åkte jag och mamma till stan, sen bar det av hemmåt och släppte av henne, hem och släppte ut Azlan så han fick kissa och sen åkte jag tillbaka till Grums och jobbade en timme. Så det känns som jag sitter i en bil ändå. Bjöd mamma å pappa på nachotallrik idag och som alltid när jag lagar det, så blir det alldeles för mycket. Och jag lovar att jag åt så jag höll på att smälla av, att man aldrig kan lära sig att äta med måtta....

Azlan den lilla grisen har somnat tvärs över sängen och när han väl har somnat så blir han liksom ett med sängen, det går bara inte att flytta på honom. Så jag får väl lägga mej så jag också i natt, för jag har ju hela sängen för mej själv. Men Frank kommer väl snart och lägger sig han också, och han kan också breda ut sig något fruktansvärt men det är gött att ha dom i sängen.

Nä, nu ska jag försöka sova.


Äntligen helg

Då har yttligare en arbetsvecka gått, fattar ingenting. Jag tycker bara att det är måndag och fredag och skönt är väl det, för det måste ju tyda på att man trivs på jobbet. Visst, vissa dagar är det jätte stressigt och så, men jag gillar när det är mycket kunder i affären och det nästan känns som kaosartat. För på något vis så jobbar man på ett helt annat sätt när det är så, jämnfört med när det är helt öken. Men sen är det väldigt skönt när det är fredag eftermiddag och jag får åka hem, och ännu bättre är det när man är ledig helgen också.

Jag har nog blivit väldigt osocial, för när jag är ledig så vill jag bara vara hemma och inte göra något annat än att umgås med familjen. Så i morse när jag vaknade så hade jag både bulle och katt i sängen och älsklingen bredvid mej. Azlan är lite rolig så, för sover han i sin bädd när jag går upp så ligger han där och sover vidare, men ligger han i sängen så ska han med mej upp och då håller han på att nästan svälta ihjäl. Så det blir att snabbt sätta på kaffet och sen hälla upp mat till honom. Och han hinner nästan inte tugga ur munnen förrän han ska ut och kissa morgonen.










Då har man bytt bloggutseende

Tänk då har jag lyckas att byta utseende på min blogg. Känner mej lite stolt faktiskt! Hittade en jättebra sida på google, snyggareblogg.se och där fanns det mycket att väjla mellan. Har ju varit lite "blond" med att lyckas exempelvis ändra storlek på texten och så där. och Anna har ju hjälpt mej så gott hon kunde, när hon visade mej rätt vill säja (bara busar lite med dej Anna). Men nu har jag fått en blogg som är mycket snyggare än den förra men nu har jag ett litet probelm. Antingen så är jag helt blond eller så är bilden förstor, för jag lyckas inte få in någon blid på mej, där man ska skriva lite om sig själv och så. Men Anna kanske kan hjälpa mej...

Nä, nu ska jag försöka sova, har nog försökt att gå och lägga mej i över en timme men jag lyckas inge vidare med det. Men nu ska jag göra ett nytt försök, ha det så bra alla goa vänner så hörs vi! Kram!

Pubkväll i Långsta

Då har det varit pubkväll i Långsta skola och som alltid när det är kalajs där, så stänger vi alltid. Men det var inte lika mycket folk där som det brukar, och jag tror att det var fotbollen som förstörde lite grann. I och för sig så visade dom fotbollen där uppe men den höll ju rätt länge och då kanske inte folk brydde sig att åka dit sen. Personligen så tyckte jag att den förstörde lite av stämmnigen, visst Sverige förlorade, men ändå.

Vi höll väl på till ca 03:15 där uppe och sen gick vi hem till oss och hade efterfest. Det är jättebra att dricka sprit efter kl 3 på morgonen, not, så vi kom väl i säng mellan 05:30 - 06:00, så dagen efter var inte så kul.

Så nu tror jag nog att det ska dröja tills nästa gång och då är det väl novembergrillen hos PA och då brukar det bli att man sitter i bastun och dricker, äter lite mat, är ner och bastar igen och så håller vi på. Men det är nästa gång det.


Nytt tillskott i familjen

Nu har familjen Persson/Saxholm fått ett nytt tillskott i familjen och nu undrar väl du vad är det för tillskott. Och det ska jag berätta: En MINI-pc!

Igår när jag slutade så åkte vi in till El-giganten och kollade och den säljaren som hjälpte oss har hjälpt oss förut och då har det inte blivit helt rätt. Det har varit allt från att han säger att kameraväskan passar (och det gjorde den INTE) och andra saker som jag tydligen har förträngt. Men igår så tror jag att han lyckades rätt. Vi stod och valde mellan 2 pc:ar och han rekommenderade faktiskt den som var billigare, för den var mer prisvärd och man kunde uppgradera minnet i den här så att den blev samma som den andra och då var det ju inget att fundera på.

Men det är ju lite konstigt att ha en sån liten pc, så nu ska jag be min underbara syster att sy ett dataskydd till min lilla och då kan jag ha med den i väskan.

Nej, nu har jag inte tid med detta längre, för jag ska göra mej i ordning för att åka till jobbet. Och ikväll blir det party party. Pubkväll i skolan!

Ha det gött alla goa vänner, Kram!

Höststädning

Då har man varit ute i trädgården och höststädat. Ställt in utemöblerna och rensat i rosrabatten. Azlan har fått en hage som han kan springa och härja i. Han tyckte väl inte att det var så kul när husse å matte höll på att pyssla, han vill ju ha all uppmärksamhet.

Det hela slutade med att husse låg på trappan och gottade sig i solen och Azlan ville ju inte var sämre han, så han gick och la sig PÅ husse. Så där låg 2 av mina favoritpojkar och mådde som prinsar. Mina andra favoriter låg inne och mådde gött.



Så här låg Azlan på husse ute på trappen, denna blid är tagen -08



Mattes stora pojk Tussen



Mattes lilla pojk Frank


KPK kurs i Västerås

Då har man varit på KPK-kurs i Västerås. KPK betyder Konsument Packat Kött. Jag trodde att jag skulle få lära mej lite om kött, vad man gör av vad osv. men så var inte fallet.

Jag och Linda åkte till Västerås på onsdagsförmiddagen och då hade vi jobbat 3 timmar, om man säger så här, så började inte dagen speciellt bra. Det började med att jag hade glömt min nessesär och då hade jag kommit halvvägs till Grums, så det var bara och vända och åka hem och sen köra som Nisse biltjuv tillbaka. 6 min över 7 stämplade jag in mej. Kände mej som en förvirrad liten blå hela förmiddagen, och ca 1 timme innan vi skulle åka så skulle jag mala upp köttfärs så dom hade under dagen och tror inte ni då att kvarn-helvetet krånglade, och det hade inte jag tid med men men det var bara att plocka isär skiten och göra ren den. Jag lovar att jag sa många fina ord....

Hur som haver så kom vi iväg, vi hade inte en aning om vart vi skulle i Västerås men vi hade ju GPS! Allt gick lysande och vi kom fram till hotellet och checkade in, våning 6 skulle vi bo på och jag som inte gillar att åka hiss. Men det gick bra i alla fall, när vi kom upp på rummet så hade vi en kanonfin utsikt över vattnet



Utsikten från vårt hotellrum

När vi hade installerat oss så gick vi och käkade lite mat och gick sen tillbaka till hotellet och drack kaffe. Sen var det bara att vänta på att kursen skulle börja, den började kl 16:00 och skulle hålla på till ca 22:00

Som tur var så skulle kursen vara i Konvux lokal som bara låg tvärs över gatan och när vi kom dit så såg vi nog verkligen ut som bönderna i stan men vi fick sällskap av yttligare en som skulle vara med, men till slut så hittade vi till rätt lokal.

Så vi började kursen med FIKA och sen hade vi ca 1 timmes genomgång innan vi skulle börja laga mat. Vi var indelade i 4 grupper och vi fick varsin produkt att tillaga. Sen när vi skulle äta så fick vi ett papper som vi skulle fylla i medans vi åt. Där fanns alla maträtter och vi skulle betygsätta dom från 1-5 om köttet var saftigt, mört osv. Om man säger så här, så ska grytbitar varken koka i 20, 40 eller 60 min. utan MYCKET längre. Så vi höll väl på till ca 21:15 och sen gick vi tillbaka till hotellet, där vi samlades hos en av deltagarna och drack lite grann. Men jag och Linda blev inte så lång livade utan vi gick upp och la oss. Å jävlar va kallt det va på rummet, så när jag gick och la mej så hade jag linne, morgonrock, täcke och filt över mej.


Utsikten på morgonen


Dagen där på så skulle vi samlas kl 08:45 för att åka ut till Hilton Food Group och kolla på hur dom packeterar Ica-köttet och det var nog det med intressantaste på hela kursen, och innan vi fick gå in i produktionslokalen fick vi dom här snygga kläderna...


Är vi inte snygga så säj ;)

Som tur var så hade jag på mej min jacka under alltihop, för där inne var det inte varmt 2-4 grader så man kände sig som en isbit när vi kom där ifrån. Och efter lunch så åkte vi in till Västerås och Ica-kontoret och fortsatte kursen där.

Och sen när vi skulle åka därifrån och hem, så fick inte GPSn någon kontakt men Linda fixade det galant ändå, så vi var hemma i Grums runt 19 tiden och gissa om det var skönt att få lägga sig i sin egen säng med tillbehör.


RSS 2.0