Thailandsresan

Nu äntligen har jag fått tummen ur och ska berätta för er om våran Thailandsresa.

Den var kanon från början till slut. Vi åkte från Långsta runt 9 på förmiddagen den 5 november, ner till Grums till P-A. Vi var väl lite förväntans fulla allihopa, stämmingen låg på topp och en kopp kaffe hann jag allt med innan vi åkte från P-A. Jag körde första biten till Örebro, där vi stannande på Pizza Hut och käkade mat, sen tog Jonny vid ratten å körde till Arlanda och till parkeringen. Vi hade lite svårt för att hitta Arlanda/Märsta flygplatsparkering, efter lite vilse körning hittade vi. Checkade in P-A´s bil, parkerade och så stod det en minibuss och väntade på oss. Helt kanon, behövde inte bära några väskor eller vänta på någon buss.

När vi kom till Arlanda och terminal 5 så var det rätt lång kö i incheckningen men eftersom vi skulle åka 1:a klass, hade egen incheckning, så det gick rätt fort. Vi gick å shoppade lite i taxfreen, jag köpte mej en ny maskara och Jonny köpte ansiktscreme, sen gick vi bort till gaten och gick till en liten pub, och tog oss en liten stänkare ;)


Jonny och P-A men en Kilkenny


Jag å Sara med en varsin smirnoff Ice

Sen gick vi på planet, och det var verkligen skillnad på 1:a klass, större benutrymme och bredare säten och på varje säte så låg det små kitt, det var strumpor, ögonbindel, lypsyl, hudlotion och en våtservett.


Sexiga strumpor eller hur?!

När vi skulle lyfta så hade jag som vanlig en frukansvärt hög puls men bara vi kom upp på rätt höjd så la sig den och kabinpersonalen kom med välkomms drink! Vi fick välja på juice eller moserande vin, kan ni gissa vad vi valde?! Äntligen på väg!!!

Sen var det dax för mat, vi fick välja mellan torskfilé eller oxfilé. Jag lovar att det var den godaste flygplansmat jag någonsin käkat.


Förrätt! Kalasgott!


Klyftpotatis med oxfilé. Jammi!

Sen när det var ca 3 timmar kvar tills landning, så berättade dom att nu skulle vi få frukost, typ smörgås å kaffe eller te, men vi i 1:a klass fick detta....


Kanongod omelett


Serranoskinka, salami och färskost. Här snackar vi verkligen om frukost.

Sen påbörjade vi landningen, in mot Phuket Airport och vi flög in över vattnet och vips, så var vi på Thailänsk mark. Det är ju synd att säga att det går fort i passkontrollen, suck! men men till slut så stod vi och väntade på ryggsäckarna. När vi hade fått tag i väskorna så gick vi ut, och där möttes vi av hur många människor som helst, jäkligt många taxichaffisar, fick ta på en taxi, hoppade in och började färden mot Patong beach. Men först så stannade taxichaffisen på ett ställe där vi valde boende, tror det kostade 2500 bath per natt (ca 250-300 kr) och när vi kom fram dit så möttes vi av denna skylt.


Lite fränt måste jag säga.

Vi fick våra rum, kollade så att det inte fanns några spindlar inne på toan, gick sen ut och checkade läget. Stannde på en bar på Bangla road och köpte våran första Chang, å himmel va gött det va! Gick sen tillbaka till hotellet och hoppade i badkläderna och gick ner till poolen och beställde mer chang. Om man säger så här, har man inte sovit på ca 24 timmar, så är det JÄTTEbra att dricka öl, not, drack inte många, typ 3 st men jösses va det snurrade. Och det var väl inte konstigt, kommer inte ihåg just nu hur många promille det var, men många var det ;) Den kvällen blev inte lång för mej i alla fall, när vi kom upp ur poolen så gick vi å duschade och sen skulle jag bara lägga mej lite på sängen och blunda i ögonen SNARK!!! Sov som en liten blå, vaknade av att P-A och Sara stod utanför och knackade på, gjorde mej i ordning för att gå ut å äta. Vi skulle äta på Karlssons första kvällen, jag var med dit men sen fick jag gå hem å sova, jag orkade helt enkelt inte äta, för då hade jag somnat vid bordet.

Hur som haver, dagen efter gick vi ner till stranden å låg nog där 5 timmar, så vi blev lite röda om man säger så ;) Dagen efter så åkte vi till Phi phi, det tog ett litet tag innan vi fick tag på något hotell men till slut så fixade det sig, varmt som f-n var det och vi gick bort till hotellet. Det var bungalows, helt ok och med pool, så vi hoppade i badkläderna och gick till poolen och mådde gott. Eftersom vi har varit där förrut så gick vi ut å käkade på eftermiddagen och bara va. Dagen efter så åkte vi till monkey beach och matade apor och det var en apmamma med sin bäse på magen, som bara var för söt. Vi tog ju även en tur till phi phi view point, å det var lika jobbigt nu som det har varit dom 2:a gångerna som vi varit där.



Vi fick stanna 1 natt extra på phiphi för speedboaten till lipe gick bara varannan dag, men sen var det dax att åka till paradiset.


Jag å Jonny i speedboaten på väg till Lipe

Det var en skumpig färd vill jag lova, det regnade och blåste men "kaptenen" körde kanonbra mellan vågorna och till slut var vi där...


Koh Lipe!!!

Vi bodde på samma ställe som sist, Varin Beach Resort, helt klart bästa biten på Pattaya Beach, sanden är som mjöl och vattnet är helt underbart turkost. Vi stannade 6 nätter på lipe och bara slappade och solade, badade, drack kall Chang och bara hade semester helt enkelt


Underbar solnedgång på Lipe


Längtar tillbaka....




Vi snorkade också, detta tror jag blir årets julkort! (hihihi)

Väl tillbaka i Patong, åkte vi å sköt lite pistol, jag sköt en 9mm och satan vilket drag det var i den, men det var kul. Vi var även iväg till juvelfabriken, där jag köpte en guld ring med rosa safirer och en diamant.


Pangbrud?!

Näst sista dagen bestämmde vi oss för att ta ett rejält partaj och det ska jag lova att det blev. Satt i Svensk baren från 20:30 tills det stängde och sen gick vi vidare till Rock Star, som Kenta hade rekommenderat. Kenta är den som äger svensk baren på Soi Eric, han sprang i alla fall i kapp mej å Jonny och skulle följa med han också till Rock Star. Gillar hans kommentar: " Faan, nu blir jag ju full i dag också" Och det var han inte ensam om att bli, när vi kom dit så fick vi värsta VIP behandlingen. Dom drog i hopp 2 bord, som vi skulle sätta oss vid, fick hälsa å bli halv tjenis med ägaren där, han också svensk. Kenta beställde in ett helrör med sprit (och klockan var 02:30) som han bjöd på och det var inga dåliga goggar han hällde upp, starkt så in i h-vete och vi skulle blanda med cola, bläääää! När det helröret var slut, så beställde Jonny också in ett, fast han beställde in med red bull och sprite, mycket godare, jag och en skåning, som också äger ett ställe i Patong, gick upp å dansade hej vilt, vid närmare eftertanke, så var det nog jag som dansade hej vilt. Han orkande inte hänga med i tempot ;)



Jag å Jonny var hemma runt 5 på morgonen, så den dagen var inte så kul. Vi var lite sletna om man säger så ;) men vi hade kul i alla fall och det är ju huvudsaken. På kvällen blev det lite shopping och mat på Karlssons och dagen efter så åkte vi hem. Planet var försenat i ca 35 min men till slut så fick vi gå ombord.

Resan hem var lite dryg tycker jag, men man hade väl lite hemlängtan så det var väl därför. Å det var JÄVLIGT kallt när vi landade på Arlanda, flipp flopp och caprileggings är inget jag rekommenderar i snö, satan i gatan va jag eller vi frös, BURRRRRRR!

Klockan 00:00 var vi hemma i Långsta och då var vi in till mamma å pappa och fick potatis å köttbullar som vi hade beställt. Tussen å Frank kollade på oss som om vi var utomjordingar när vi kom hem, men sen var det VM i gohet ;) Det var så underbart att få lägga sig i sin egen säng, med MIN kudde och MITT duntäcke!

Ja, det var nog det jag ville berätta, i alla fall så har det varit en kanonresa. Bra väder, go mat, go kall öl och underbart resesällskap! Så nu är det bara att börja spara igen, så vi kan åka tillbaka till det underbara landet.

Ha det gött alla goa vänner,

Puss å kram!



Jäklar vilken fest!!!

Ja som sagt, så var vi på toga party hos P-A i helgen och det var en fest som heter duga. Som alltid när det är fest hos P-A så blir det KANON!!! Vi drack, skrattade, dansade, badade bastu, drack, drack, dansade och skrattade ännu mer ju äldre kvällen blev. Bästaste Susan kom dit och även min goa arbetskamrat Stefan å hans underbara fru Sabina, kikade förbi en kortis men jag lyckades fånga dom på bild.


Grabbarna Jonny, P-A å Martin


En pose!


Smile!


Love is in the air, Marie å Niklas


P-A ser lite sleten ut...


Bästaste Sara å jag


Visst är dom snygga?


Jag å Magnus


Bästaste Angelika


Oscar, jag å Angelika




Syskonen




Gladast!


Susan å jag










Stefan, Jonny, jag å Sabina


Hmmm...

Vi hade en kanonkväll som sagt var, men det kommer att dröja LÄNGE innan det blir ett sånt party igen, det var lite slitsamt på söndagen. Men vi hade kul å det är ju det som är huvudsaken.

Nä, nu har jag inte tid med er längre så...

Puss å Kram!

RSS 2.0