Man är inte odödlig

Nu har det snart gått en vecka sen jag voltde med bilen och jag har kommit till insikt att man är inte odödlig, fast att man tror det. Saken är ju den att jag han ju aldrig bli rädd, eller rädd å rädd, jag fattade nog ganska snabbt att det aldrig skulle gå vägen, när bakvagnen på bilen släppte greppet. Det som jag kom på härom kvällen var att efter att jag hade försökt häva den första sladden, så stack det iväg ganska snabbt åt andra hållet och att det skakade till i bilen. Så troligtvis så har jag även glidit längs vajerräcket även med förarsidan, det är inget som jag vet säkert, för allt gick så fruktansvät fort så det går bara inte att komma ihåg. Eller så är det att hjärnan har förträng det hela, inte vet jag. Undrar om man kan bli hypnosiserad och komma ihåg allt eller så kanske man inte ska minnas allt?!

Vilken chock det måste ha varit för Jonny när jag ringde å sa att jag hade kvaddat bilen, jag kan bara gå till mej själv hur jag skulle ha reagerat om det var han som ringde, usch, vill inte ens tänka tanken. Kom på förut, varför ringde jag inte själv till Jonny när jag hade fått min mobil och talat om hur jag mådde? För det enda som jag tänkte på när Karina kom emot mig var "Jag måste ringa till Jonny" Jag var så skakig att jag inte ens kunde slå hans telefonnummer, för så skakade mina händer, och inte bara mina händer utan hela jag.

Annars så har det gått ganska bra den här veckan ändå, jag var väldigt stel i nacken efter några timmar på jobbet första dagen och trött i ryggen men det är väl inte så konstigt. Mina axlar har väl inte heller mått så bra, så på onsdagkväll när jag kom från jobbet, så värmde jag en riskudde och la på axlarna. Å jösses så skönt det var, värme!!! Onsdagkväll var även väldigt jobbig, tänkte mycket på det som hade hänt och vad jag varit med om och sen kom jag på att det skakade till i bilen och sen den där svarta asfalten...

Jag har nog pratat med allt å alla om det som har hänt, så till alla er där ute TACK! för att ni orkar lyssna på mej. Å troligtvis så kommer jag att fortsätta prata om det, så jag hoppas att ni orkar lyssna igen å igen. Men det kan ju vara så att jag kommer ihåg mer å mer, (nu låter det som jag har haft minnesförlust) å då måste jag ju ventilera det också.

Nä, nu ska jag ta å laga mat tills min underbara sambo kommer från jobbet. Så till alla er där ute, kör försiktigt, olyckan kan komma snabbt.

Ni är underbara allihopa! Puss å kram!

Lite bilder på bilen






Passagerarsidan bak

Passagerarsidan

Halva vingen sitter kvar å resen ligger kvar i diket

Förarsidans bakdörr


Idag har vi varit och plockat ur bilen. Och som ni ser så är den inte vacker. Det var både jord och asfalt inne i bilen och på förarsidan bak, så satt det fast jord å asfalt. Så då måste jag ha kanat på den sidan också. Jonny kunde inte sitta rak bakom ratten på bilen, så då förstår ni hur intryckt taket på bilen är. Jag kommer inte ihåg hur hårt dörren satt när jag skulle ur bilen, men troligtvis så satt den tight för båda bakdörrarna fick vi inte upp och dörren fram på förarsidan passade inte. Fatta vilken smäll!

Men jag är glad att jag sitter här och mår efter omständigheterna bra. När jag pratar om olyckan nu, så börjar jag darra, kanske så börjar det smälta in vad jag egentligen har varit med om. Tack gode gud att jag inte hade med mej Azlan.

Nä, nu ska jag ta å krypa ner i sängen (om jag får plats vill säga) hos mina pojkar. Det blir lite trångt med 1 hund och 2 katter i samma säng, men det är härligt.

Sov så gott,

Puss å kram!

En helg att minnas

Ja ni mina vänner, detta har att varit en händelserik helg i mitt liv och jag är glad att det gick som det gick. Ska försöka skriva återge händelseförloppet så gott det går, och det jag minns.

Fredag kväll: Är hemma efter jobbet å Jonny ska ut å festa med sina arbetskamrater, får ett litet städryck och börjar städa å dola i köket. Vid 12 tiden så går jag till datorn och börjar blogga. Azlan ligger i sängen och fiser å snarkar (som vanligt). Jonny ringde mellan 00:30 - 00:45 att jag kunde åka in till stan å hämta honom. Gud va skönt tänkte jag att det inte blev senare, tänkte ta med Azlan men nä, han får vara hemma istället. Så jag stoppade in Azlan i hans bur och åkte iväg.

När vi åker till stan, så åker vi alltid förbi Kil, för att det är större å finare väg med viltstängsel å så. Körde om några bilar, jag kunde inte förstå varför dom körde så himla sakta (det förstår jag nu) och när jag har passerat Ilanda köpcenter och en bit bort, så finns det en polisficka och jämnt innan den så hände det.

Kände hur bilen tappar fästet bak,(det var blixthalka) får sladd, försöker svänga tillbaka å sen kommer returen på sladden. Bilen åker runt (nu är jag inte riktigt säker på händelseförloppet men typ) far in i vajerräcket på höger sida, sen vet jag bara att bilen slår runt och den ligger upp å ner och att den ligger still. Konstigt nog så är jag ko lugn (å jag som blir hispig för ingenting annars) tänker "jag måste ta mej ur säkerhetsbältet" knäpper loss bältet hämnar på taket, orgenterar mej vart jag är och hur bilen ligger, kollar efter mobilen, hittar den inte, utan tänker sen att jag måste ta mej ur bilen. Tänkte att jag går ut genom sidrutan men båda två är hela så jag får helt enkelt öppna dörren. Jag tror inte att jag försökte med förardörren utan ta passagerardörren istället. Den sitter lite fast så jag får ta i för att få upp dörren. Får upp dörren och tar mej ur. Det kör förbi en bil å jag tänker "men för faan stanna då, ser du inte att jag har krockat!!!" Sen ser jag att lastbilen som jag har kört om tidigare kommer så jag ställer mej och vevar i armarna så han ska se mej å stanna.

Sen börjar jag skrika, det enda som jag tänkte på var !JAG HAR SABBAT MIN BIL! det var det enda jag skrek. Sen ser jag att det kommer en kvinna emot mej, "har du en mobil som jag kan låna, jag måste ringa min sambo" Karina, som kvinnan heter, ger mej telefonen och jag ringer Jonny. När han svarar så det enda jag säger är "jag har kvaddad våran bil, jag har kvaddat våran bil" Vart då undrar Jonny, jag vet ju vart jag är men jag vet ju inte vad det heter. Så Karina pratar med Jonny. När hon kommer tillbaka till mej så säger hon att Jonny möter upp mej på akuten. Men va då? Akuten, jag är ju oskadd så varför ska jag dit. Hon får mej att sätta mej vid vajerräcket och där sitter hon med mej ända till ambulansen kommer å hämtar mej. Av alla dom människor som stannade var det inte en enda en som rökte. Men sen ser jag att det kommer en raggarbil å jag säger till Karina att dom har nog cigg. Hon får dom att stanna å jag får mej en cigg.

Sen kommer räddningstjänsten, det kommer en kille fram till mej å sätter på mej nackkrage å sen fick jag allt på mej en mössa också, jag frös nått så in i helvete, så han kom med filtar också. En av tjejerna som åkte i raggarbilen ringde på min mobil så den hittade dom också i bilen plus plånboken. Sen kommer polisen å frågar hur det hade gått med mej, om jag var ensam i bilen och om det var min bil. Så dom fick alla uppgifter dom ville ha och sen så fick jag blåsa och det visade ju negativt. Sen kom ambulansen, sätte upp mej på båren och körde mej till ambulansen. Men innan dom skulle dra iväg med mej, så var jag ju tvungen att ha Karinas mobnr. så jag kunde ringa till henne dagen efter å tacka henne.

Väl i ambulansen tog dom blodtryck och så och sen så fick jag en kanyl i armen (den första) och sen åkte vi till akuten. Väl där så var det fullt pådrag, sköterskan presenterade sig och berättade att jag hade en anhörig som väntade på mej. Dom drog in mig i ett rum och började undersöka mej. Läkaren sa att dom behandlar mej som om jag var svårt skadad tills motsatsen var bevisad. Och det enda som blev på mej var ett pytte pytte litet skrubbsår på smalbenet å ett ännu mindre märke på läppen.

Jag fick stanna kvar på sjukhuset över natten för observation och dom var inne varje timme å tog blodtryck å kollade mej. Så från torsdag natt till lördagnatt så sov jag nog bara 40 minuter.

Det som jag kommer ihåg är svart asfalt, vet inte om det är när bilen slår runt eller om det är när jag känner att bilen tappar fästet.

Igår (lördag) när vi åkte in till stan för att hämta hyrbil så åkte vi förbi platsen där det hade hänt och då brast det, shit va jobbit! Och idag när vi var in till stan för att kolla bilen så stannade vi och gick längs diket, och jag har säkert kanat 20-30 meter längs vajerräcket...

Här kommer några bilder på bilen, vi kunde komma in till bilen idag för han står inhängnad...


Fram ifrån


Bak ifrån

Hur bilen ser ut på passagerar sidan vet jag inte, men troligtvis så är det inte snygg där heller, det får vi se imorgon när vi ska in dit.

Nä, nu ska jag gå å krama kudden, så får vi se hur stel jag är i kroppen i morgon.

Go natt alla goa vänner!

Puss å kram!

20 års kalas

I lördags så var vi till Gunilla å Ove på 20 års kalas, lilla Itta fyllde 20 år på söndagen. Hur han bara kunde bli 20 år så där, har jag ingen aning om. Herregud, han är ju snart i kapp mej!!!

Vi käkade kanongo paj å sallad och till det fick dom som ville rödtjut eller en kall bärs ;) Gött var det ialla fall och till efterrätt, vílket man nog inte skulle ha tagit SÅ mycket utav men ändå, fick vi philadelpiatårta eller gräddtårta. Mätt som man var, så tog man av båda sorterna, höll nästan på att spricka... Satan så mätt, att man aldrig kan lära sig att äta med måtta??? Sen efter tårtorna så tog syrran fram snacks, ja det behövde vi verkligen, not, men man vill ju inte vara ofin och låta bli att smaka, så vips så att man där och käkade snacks också. Jag lovar att min mage stod i 4 hörn och lite till.


Lilla Niklas


Jonny å pappa


Ove, Patrik å Bamze


Dom blivande pärona Patrik å Jenny


Bamze myser hos matte


Här äts det hejvilt


Även här äts det


Mamma


Syster yster (kan nästan höra hennes kommentar...)

I 20 år så har Nilkas varti minstingen i familjen men det är han inte så länge till, för i Agusti så blir Patrik å Jenny föräldrar. Det ska bli så himla kul med en liten bäse i familjen och om ni tror att den kommer att bli bortskämd, så tror ni helt rätt!

Nä, nu har inte jag tid med er men jag tycker om er i alla fall

Sov gott alla goa vänner

Puss å kram!

Hjälp mej att vinna, rösta på min bikini....

<div style="text-align: center;"><a href="http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=cqz4UD5K2LqFL7Ev7VRcdOFtYWdD5AdVqQMATGKIRz#bikiniGallery" title="Är du Nellys nästa bikinidesigner?"><img src="http://bikini.nelly.com/img/user/front_cqz4UD5K2LqFL7Ev7VRcdOFtYWdD5AdVqQMATGKIRz.jpg" alt="Min designade bikini på NELLY.COM" border="0" /></a><p><a href="http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=cqz4UD5K2LqFL7Ev7VRcdOFtYWdD5AdVqQMATGKIRz#bikiniGallery" title="Är du Nellys nästa bikinidesigner?">Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!</a></p></div>

Ännu en dag...

Ännu en underbar vårdag, idag har jag varit ute nästan hela dagen. Vaknade runt 10, gick upp drack kaffe och sen åkte jag till Grums å köpte jord till rosrabatten. Jonny skulle i väg å jobba, så när jag kom hem så slängde jag ihop lite spagetti å köttfärssås. Å jag måste erkänna att det var det mest meningslösa jag har ätit på länge, troligtvis så berodde det på att köttfärssåsen var för blöt. Hur som haver så åkte Jonny till jobbet å jag å Azlan gick ut på baksidan. Vet inte hur länge jag satt i solen men skönt som f-n var det i alla fall.


Underbart med sooool!!!

Sen gick jag å Azlan på en liten promenix ner mot sjön och sen när vi kom tillbaka så började jag att fixa i rabatten. Å jösses va varmt det blev, grävde och rensade bort allt jävla gräs som vuxit där och sen hade jag nog på 2½ säck med jord. Så nu är det bara att vänta på att björkarnas löv är som musöron, så kan man klippa rosorna också. Och håller vädret i sig så här, så dröjer det nog inte.

Vi gick nog in runt 17:00 och Azlan la sig direkt på golvet å sov, det är väl jobbigt att vara ute hela dagen. Sen upptäckte jag att han hade, solbränt sig på lilla näbben


Azlan med sin solbrända näbb ;)

Men om man säger så här, så är det inte bara han som bränt sig idag...


min panna kan extraknäcka som stoppljus :)

Nä, nu får det vara bra för idag. Ha det bra alla go människor

Puss å kram!


Vilken underbar vårdag!

Vilken otroligt underbar vårdag det har varit idag. Satt ute i solväggen säker i 1-1½ timme på förmiddagen, för att sen åka upp till mor å far för att sätta på sommardäcken. Så nu kan jag lägga till i min kunskapslista att jag kan byta däck, känner mej lite stolt faktiskt. Fast detta med att få upp däcket där det ska sitta lyckades jag inte riktigt med, så Jonny fick hjälpa mej och han fick hjälpa mej att skruva upp vissa muttrar också.

Sen när vi kom hem så gick jag å Azlan ut på trappen på baksidan och satt där och bara njöt av värmen.


Mys!!!

Sen när Jonny skulle åka å jobba så åkte vi med en bit och sen gick vi hem, så det blev en liten promenix på 5½ km, gissa om det var varmt! men det var helt underbart. Sen satt vi på trappan igen och mös när vi kom hem.

Här kommer lite bilder på soldyrkaren Azlan...





Lite snödroppar fick leka fotomodeller också....



Sen har jag skickat efter en skitsnygg strandklänning från ellos (ja, jag vet att det inte är riktigt säsong än men snart så) och hör och häpna, det fanns i svart (älskar svart), lila, grön och korall. Och kan ni gissa vilken färg jag valde?.......... Den koralla!


(Bild från ellos.se)

Visst är den snygg?! Den kanske inte blir SÅ snygg på mej men visst är den snygg? Om det inte blir en kanon sommar här hemma, så kan jag ju använda den i NOVEMBER!!! Thailand here we come!

Nä ni mina kära små vänner, nu ska jag ta och hoppa (inte bokstavligt talat) in i duschen och sen gå å krama kudden.

Nej, jag glömde ju att berätta vad våran olydiga hund gjorde idag. Jag hade tvättat 2 huvtröjor och hängt ut dom på tork, och kan ni gissa vad den lilla doggen gjorde? Jo, han slet ner MIN tröja med galje å allt och "dödade" tröjan och tyvärr även galjen. Så nu får vi hoppas att han inte har massa plast i magen. Jäklar hund! Så han fick snällt äta en burk med sparris som lindar in dom vassa bitarna, om han nu har några i lilla magen.

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen.

Natti natti!

Då går man i väntans tider...

Ja, då går man i väntans tider, nej jag är inte gravid utan vi har bokat en resa till Thailand. Den 5 november åker vi till varma bredgrader och gissa om det ska bli gött.

Vi hade inte räknat med att åka till Thailand i år men när vi såg hur mycket vi skulle få tillbaka på skatten så slog vi till. Så nu blir det bara 2 veckors semester till sommaren men det är det värt. För vi får ju våran semester senare när alla andra har haft. Det kommer säkert bli prat här i byn över att vi ska åka igen!!! Det är jag nästan helt hundra på, men för f-n stör er då!!! Det sticker säkert i ögon på folk över att vi är ute å reser. Dom undrar säkert vart vi får alla pengar ifrån, för ca 4 månader efter att vi hade köpt huset, 2004, så köpte vi ny bil och sen nägra månader senare åkte vi utomlands. Och första gången vi var till Thailand så hade vi köpt ny bil och bara några dagar efter att vi hade hämtat den så åkte vi till Thailand. Och inte nog med det så ca 2-3 månader efter att vi hade kommit hem så hämtade vi våran "lilla" bäbis Azlan. Och efter att vi hade varit iväg sist till Thailand  så köpte Jonny ny motorcykel, så jag tror säkert att det sticker i ögonen på folk men det skiter jag högaktningsfullt i.
Antagligen så har dom väl inget annat att prata om, så låt dom babbla. Helst så skulle jag vilja bygga en STOR pool på framsidan bara för att störa folk, men gud va hemsk jag är...

Jag stormtrivs här i Långsta men ibland är dom bara för mycket. Allt som är nytänkande är farligt men samtidgt så vill dom ha in "nytt" blod å nya ideér men samtidigt så är det livsfarligt att förändra. Utan allt ska gå i samma gammla hjulspår, det har jag själv råkat ut för men det kan vi ta en annan gång eller förresten, det är historia nu.

Tillbaka till resan, vi som åker den här gången är jag, Jonny, Sara å P-A och vi flyger till Phuket, tar några dagar i Patong innan vi fortsätter resan neröver typ till Koh lipe, för dit ska jag igen. Jäklar vilket paradis...


Pattaya Beach, Koh lipe

Den här gången så har vi lagt ut mer pengar på bättre sittplatser, för man får en jäkla träsmak i baken efter 11 timmars flyg och bättre benutrymmen är det också, 112 cm, så nu kan man sträcka på sig. Och planet är jättestort, 582 plater är det och vi kommer att sitta längst upp, längst fram. Faan va gött det ska bli, så ni kan gissa att jag längtar.

Nä, nu ska jag ta å sluta mina gröna och försöka sova men det kan nog bli lite svårt, för man drömmer sig redan bort till underbara, härliga Thailand.

Sov gött alla mina goa vänner, natti natti

RSS 2.0